Ana içeriğe atla

Dudannemde Gitti


O benim Dudannemdi. Çocukken babaanne diyemezmişim. Dudanne dermişim. Annem bana kızıp bağırdığında hemen onun evine kaçıp, kapıları kapatıp "beni sakla" dermişim.
O da bana kızının adı olduğumdan hiç kıyamazdı. Hep saklardı. Hep kollardı. Ama artık beni koruyup kollayacak bir babaannem yok. Beş günde ikinci cenazemizi verdik. Önce halamın eşi, sonrasında daha eniştemin yedisi olmadan babaannem. Çok acı. Çok zor. Allah'tan geldik. Allah'a döneceğiz. Şüphesiz. Ama bu kadar kısa zamanda çok sevdiğim iki insanın kaybı çok ağır geldi.

Babaannemi son görüşüm eniştemin vefat ettiği geceydi. Bir akrabamız kendisini ziyaret gitmişti annemler ve halamlar yakın oturduğundan. Gelmişken görelim demişler. Rahmetli babaannem demiş ki; "Beyda'yı arayın bana. Akrabamız aradı beni. "Babaannen seninle konuşmak istiyor." dedi. Telefonda nefes darlığından dolayı dediklerini anlamadım. Akrabamız bana ne söylediğini tercüme etti. "Dünya gözüyle gelsin elimi öpsün." demiş. Hemen gittim o gece. İyi ki de gitmişim. Kendisini son görüşüm oldu.

Hala kızım babaannemin vefat ettiği gün öğlene doğru beni aradı. Telefonla konuşamıyor. Ne olduğunu anlamadım önce. Son nefesini veriyor diyor. Allah biliyor ya, halam da rahatsız olduğundan önce halam sandım. Sonrasında kim diye sorduğumda "Anneannem!...çabuk yetiş abla son nefesini veriyor." dedi. Ne yapacağımı bilemedim. Ama hala kızım benimle konuşurken zaten son nefesini vermiş. Yetişemedim. 

Kaç gündür kendimde değilim. Toparlayamadım. İki acı üst üste. Rabb'im beterinden korusun. Geride kalanlara sağlık sıhhat versin. 

Çocukluğum babaannemle geçti. Evlendikten sonra aldığımız ev babaanneme iki sokak ötedeydi ve ben sanırım son dört yada beş yıldır kendisine sürekli yemek götürdüm. Kulağı ağır işittiğinden duymadığı telefonlar olurdu. Gecenin körü gidip evine bakmışlığım çoktur. Hatta bir gün gittiğimde burnunda buhar makinesiyle uyuyakalmıştı ve yaklaşık beş dakika seslendikten sonra uyandırabildim. O zaman öldüğünü sanmış ve çok korkmuştum. Ama o görüntünün üzerinden senesi olmadan artık tamamen yanımızdan ayrıldı.

O benim evimin yanındaki nefesti. Eniştemin cenazesinde destek olabilmek adına çok sıkmıştım kendimi ama babaannemde artık tutabilecek gücüm, dermanım ve takatim yoktu. Benim çocukluğumdan bir yaprak daha gitti dalımdan. İçimdeki acıyı nasıl anlatsam bilemiyorum. 

Babaannemle geçirdiğim bunca seneye şükürler olsun. Belki kavga ettik, belki kırdık birbiirmizi ama her şeye rağmen güzel günlerim çok fazlaydı. Oturduğumuz o müstakil evde çok mutluyduk. Keşke yine çocuk olabilsem, keşke sen bana yine bağırsan, yine kızsan ama nefesini duyabilsem. 

Babaannem. Benim hakkım sana helaldir. Umarım sende hakkını bana helal edersin. Sensizlik çok zor olacak. Halen daha şimdi arayıp "yemeğin var mı?" diye soracakmışım gibi geliyor ama bundan sonra o telefonun ucunda sesini duyamayacağım. İnsanın sevdiklerini kaybetmesi çok acıdır ama çocukluğunu kaybetmesi daha da acıymış. Geçen yıl bu zamanlar anneannemi kaybetmiştim. Üzerinden bir yıl geçti ve kardeşinle aranda sadece iki gün var. Bir yıl iki gün sonra sende aramızdan ayrıldın. Ama hep ne derdin. "Kardeşlerimden bir ben kaldım. Bende çok durmam. Kardeşimin ardından giderim" ve bir yıl sonra da sen gittin.

Ruhun şad, mekanın cennet olsun canım babaannem. Rüyalarıma gel. Seninle konuşmaya çok ihtiyacım var. Yüzünü görmeyi şimdiden özledim. 

Yorumlar

  1. Başın sağolsun canım benim rabbim.sana ve ailene sabırlar versin inşallah 😢bende rahmetli babaannemi cok erken kayıp etim ama Azda güzel anılar bırakıp gitti bana 😢rabbim sabırlar versin inşallah canım benim ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin canım sağolasın. Allah herkese sabır versin. Ölen herkese Allah'ım rahmet eylesin inşallah.

      Sil
  2. Yanlış mı görüyorum dedim ama doğruymuş. Bir acı daha yaşamışsınız. Ne diyebiliriz ki takdiri ilahi. Aile büyükleri yavaş yavaş yerlerini çocuklarına bırakıyor. Allah kalanlara sağlıklı uzun ömür versin. Gidenlere, rahmet eylesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke öyle olsaydı Rabia Hanım ama maalesef ki doğru. Amin çok sağolun.

      Sil
  3. Başın sağ olsun, Allah babaannene rahmet, sizlere sabırlar versin inşallah. Mekanı cennet olsun.

    YanıtlaSil
  4. Mekanı cennet olsun. Peygamber efendimiz komşusu olsun. Senin hüznün çok ama bizler de çok üzüldük. Belki bizim akrabamız değil. Ama ölüm hepimizin akrabası.:( şuan duadan başka elimizden gelen birşey yok canım.:( başın sağolsun.:( kendini yalnız hissetme. Belki bir babaanne gibi seni her an koruyup kollayamayız. Ama hep dualarımızdasın.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım. Allah razı olsun hepinizden. Mekanları cennet olsun inşallah tüm ölmüşlerimizin.

      Sil
  5. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Sizlere de sabır diliyorum...

    YanıtlaSil
  6. Onna lillâhi ve inna ileyhi raciun..Allahtan geldik Allah'a döneceğiz Rabbim sabirar versin evet bu kadar kısa bir sitede iki sevdiğini ahirete uğurlamak insanı acıtır Allah onlara rahmet nazariyla baksin ınsallah başınız sağ olsun Beyda hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım teşekkürler. Mekanları Cennet olsun inşallah.

      Sil
  7. Allah rahmet eylesin ,mekanı cennet olsun. Rabbim sana ve ailene sabırlar versin.

    YanıtlaSil
  8. Zordur yakınları kaybetmek.. Allah Rahmet eylesin, sizlere sabır ve başsağlığı diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor gerçekten. Amin canım inşallah. Sağolasın.

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Kademe Analizi Nedir?

 

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Risk Bildirim Formu

 

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.