Ana içeriğe atla

Zeynep Sipahioğlu - Alnımın Yazısı

Merhabalar

Alnımın Yazısı Yazgı serisinin ikinci kitabı. Dolayısıyla bu kitabı okumak isteyenler öncelikle Kaderimin Yazıldığı Gün kitabını okumanız gerekiyor. 
Alnımın Yazısında macera kaldığı yerden devam ediyor. İlk kitapta Gökmen ve Derin tam bir yol ayrımındaydı ve Gökmen'in fark ettiği şeyle çok kilit bir nokta da kitap bitmişti. Gökmen doktorluğunun da vermiş olduğu dikkat ve tecrübe ile Derin'deki farkı anlayınca artık Derin'in sırrı çözülmüş, Gökmen ise bundan sonrasında hayatına nasıl devam edeceğine karar vermiştir. Tabii ki her şey Gökmen'in düşündüğü kadar kolay olmayacaktır.

İlk kitapta Berna ve Akın cephesinde de işler oldukça karışmış durumdaydı. Akın ve Berna evlenmiştir. Her geçen gün ortaya çıkacağını düşündüğü sırla yaşamak Akın için daha içinden çıkılmaz hal alırken, Berna'nın hiç beklenmedik bir zamanda Akın'ın sakladığı sırrı öğrenmesiyle ikilinin arası bozulur. Evlilikleri çatırdamaya başlar. Hayat onlar için yeni sürprizler hazırlarken, Berna ve Akın'ın sınavları da henüz bitmemiştir. Berna'nın ve Akın'ın ailesi de işin içine girince geçmişteki sırlar bir bir ortaya çıkar. Ama sırlardan nasibini alan sadece Berna ve Akın değildir. Derin ve Gökmen de bu sırlardan nasibini alacaktır.

İlk kitapta yakaladığım heyecanı maalesef bu kitapta yakalayamadım. Berna'nın her şeyde bir özür olayı var ki kitabın yarısı Berna'nın özrü ve Akın'ın sürekli onu uyarmasıyla geçti desem abartmış olmam. İçim şişti resmen. Tamam bir kader hikayesi okuyoruz ama sırlar bir noktadan sonra sıkıntı vermeye başladı. Bildiğiniz umutsuz ev kadınlarındaki gibi sürekli bir olumsuzluklar silsilesi. Hikaye her ne kadar Akın ve Berna üzerinde dönüyor olsa da yan karakterler olan Derin ve Gökmen'i daha çok sevdim. Akın ve Berna'nın ailesini hiç sevemedim. Yazarın kalemi akıcı ama bazı bölümler gereksiz uzatılmıştı. 

Genel olarak hikaye güzeldi ancak editör kontrol aşaması yapılmamış sanki. İki kitapta da cümle bozuklukları, eksik yada boşluksuz kelimeler çok fazlaydı. Yeni basım olacaksa bunlara dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yeni yazılarımda görüşene dek, okumayı, gülümsemeyi ve hayatı sevmeyi unutmayın.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Laz kızı ve Aynasız'ın soluksuz hikâyesi devam ediyor. Geçmişin gelecekteki yansımasını okumaya hazır mısınız?

Çaresizlik, pişmanlık ve kaybetme korkusu yürekleri sararken Aşk büyük bir sınavından geçiyor...  Ortaya çıkan sırlarla tüm taşlar yerinden oynuyor. Güven duygusu,  aile kavramı yeniden sorgulanıyor. 

Bir iz, geçmişin gölgesi, beklenmeyen gerçekler, hayal kırıklıkları...

Adım adım sona yaklaşırken planları alabora eden kader "asla" kelimesini manasız bırakıyor.

“Ölürsen eğer seninle ölmeyi isteyecek kadar çıldırdım”

Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 544

Parola Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?