Ana içeriğe atla

Debbie Macomber - Bahçemde Yeşeren Umutlar (Blossom Sokağı Serisi - 3)

Merhabalar

Küçük Muziceler Dükkanı ve Bir Yumak Mutluluk'tan sonra serinin üçüncü kitabı ile devam ediyoruz. Öncelikle bu kitap her ne kadar serinin üçüncü kitabı gibi görünse de; diğer iki kitabın devamı değil. Bu kitapta bambaşka karakterle karşılaşıyoruz ama Debbie Macomber usta bir şekilde kitap sonunda seri kitaplarına bağlamayı başarmış.
Susannah Nelson evli iki çocuk annesi ellili yaşlarda öğretmenlik yapan biridir. Kocası Joe ile iyi giden bir evliliği vardır. Babası kısa zaman önce vefat etmiştir ve annesi Vivian tek başına kalmaktadır. Fakat sağlık durumu kocasının ölümünden sonra pek de iyiye gitmemektedir.

Susannah kısa bir süre önce lisedeki aşkı Jake'i rüyalarında görmeye başlar. Her ne kadar sorunsuz bir evliliği olsa da geçmişte yaşanamayanları da düşününce gördüğü rüyalarla kafası iyice karışır. Çünkü Jake yıllar önce evlenme hayalleri kurarken ansızın ortadan kaybolmuş ve Susannah'a da herhangi bir açıklama yapmamıştır. Susannah tüm bu kafa karışıklığında annesinin komşusudan aldığı telefonla annesinin sağlığının çok iyiye gitmediğini öğrenir ve annesine bakmak, hatta huzurevine yatırmak için yola çıkar. Aslında eski yaşadığı yere gittiğinde aynı zamanda Jake'i de bulmak ve kafasındaki sorularında cevabını bulmak niyetindedir. 

Annesi Vivian'ın yanına gittiğinde annesi ölen babasının kendisini ziyarete geldiğini söylemesiyle Susannah annesinin durumu için daha fazla endişelenir ve annesini bir huzurevine yatırmanın daha doğru olduğunu düşünür ama Vivian'ı ikna etmek o kadar da kolay olmayacaktır. Aslında Susannah böyle bir durumda ölmüş ağabeyi Dog'un yanında olmasını çok ister. Zira alınacak kararlar vardır ve tüm her şeyle başa çıkmak o kadar da kolay değildir.

Susannah zor olsa da annesini huzur evine yatırır. Kızı Chrissie üniversitede okumaktadır ve sevgilisi ile ayrılarak yaz tatili için eve dönmüştür. Ancak evde annesinin yokluğuyla tüm işler kendisine kalınca annesiyle konuşarak anneannesini de görmek bahanesiyle annesinin yanına gelir. Bir nevi evden koşarak uzaklaşır.

Susannah annesiyle ilgilenirken aynı zamanda da evi satılığa çıkarması gerekmektedir. Bu nedenle bir yandan eşyalarını toplar. Bu sırada da eskiye ait bazı şeyler bulur. Aynı zamanda çocukluk arkadaşı ve eski dostu Carolyn ile görüşmeye eskiyi yad etmeye başlar. 

Susannah'ın kızı yanına gelmiştir ve bir anda liseden hiç anlaşamadıkları arkadaşının oğlu ile kızı nasıl olduğunu anlayamadan çıkmaya başlamıştır. Susannah eski ile mücadele ederken, bir yandan da kızının çıkardığı sorunlarla da baş etmek zorunda kalır.

Eskiye ait deliller buldukça Susannah'ın aklı iyice karışır ve eski sevgilisi Jake'i bulmak için bir dedektif tutar. Fakat yaptığı ne kadar doğrudur? Susannah eskiyi eşeledikçe karşısına çıkan gerçekler ne kadar mutlu edecektir? Bir yandan da tüm bu olanları duyduğunda kocası Joe ne tepki verecektir?

Bahçemde Yeşeren Umutlar Debbie Macomber'ın okuduğum üçüncü kitabı. Bu kitap diğer kitaplarına göre biraz daha durağan ilerliyor. Bir süreden sonra hızlanmaya başlıyor ama kitabı okurken ilk iki kitaptaki kadar çok zevk alamadım. Kitabın karakterleri arasında Türk aile yapısı gibi bir yapı olmadığından bazı yerlerde fazlasıyla sıkıldığımı itiraf edeyim. Fazlaca geniş aile yapısı bize ters. Mesela Susannah'ın kızı "ben erkek arkadaşımla çıkıyorum" deyip gidiyor. Kendi kafasına göre takılıyor. Susannah eski sevgilisini aramak için dedektif tutuyor. Bizde böyle bir şey olacak. Bacaklarımızı kırarlar. Tabii bizimki gibi bir ahlak ve görgü anlayışı beklemiyoruz ama açıkçası karakterler de beni bu kitapta çok sarmadı. Sonlara doğru düğümler çözüldükçe kitap biraz hızlandı. Ama okurken çok da ayıla bayıla okuyamadım. Umarım diğer kitaplarında da aynı sorunu yaşamam. 

Sıradaki kitap Mucizeler Dükkanı'na Dönüş. Lydia ve ipçi dükkanına geri dönüyoruz. Bizi ne maceralar bekliyor. Okuyup görelim.

Yeni yazılarımda görüşene dek kendinize çok iyi bakın. Okumayı, gülümsemeyi ve hayatı sevmeyi unutmayın.

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Aradan uzun yıllar geçmişti. Bu süre içinde yaralarım iyileşmiş, mutlu bir evliliğim ve iki çocuğum olmuştu. Tüm bunlara bakıldığında her şey yolunda gibi görünüyordu ama iç dünyamda hissettiklerim bambaşkaydı... Eksik kalan bir şeyler, geçmişime dair cevaplanması gereken sorular vardı. Gidilmemiş yollara, gerçekleşmemiş hayallere duyduğum merak sürekli aklımı kurcalıyor, zamanı geri almak ve yarım kalan anıların kapılarını aralamak istiyordum. NEFES ALDIĞIMIZ SÜRECE HİÇBİR ŞEV İÇİN GEÇ KALMIŞ SAYILMAYIZ... 

Yaşadığımız dünyanın iyi-kötü, acı-tatlı ne çok sürprizle dolu olduğunu anlatan, şaşırtıcı olduğu kadar etkileyici bir roman. Debbie Macomber, Küçük Mucizeler Dükkânı ve Bir Yumak Mutluluktan sonra yeni kitabı Bahçemde Yeşeren Umutlar ile seriye bambaşka bir lezzet katıyor... 

Sayfa Sayısı : 464

Basım Yılı : 2012

Martı Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

6 Mantı

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?