Ana içeriğe atla

Apartman Sohbetleri 15 Almış Olduğun En Saçma Teklif?

Merhabalar

Apartman Sohbetlerimizle devam ediyoruz. Geldik 15.sıraya.

15- Almış Olduğun En Saçma Teklif?

Eşimle evlenmeden önce fazlasıyla görücüm vardı. (Eşim benim ilk çıktığım ve evlendiğim kişidir. Ben de onun.) Hatta bir günde biri sabah, diğeri akşam olmak üzere iki tane bile görücü kabul ettiğimiz olurdu. Çevre çok olunca kafayı takmış şekilde bana sürekli kısmet bulma derdine girmişlerdi. Eli ayağı düzgün, mesleği olan birisi varsa hemen soluğu bizim evde alırlardı. Hemen hemen her hafta bir görücü mutlaka gelirdi. Her gelende hemen evlilik hayallerini anlatmaya başlar ve beni çok beğendiklerini, hemen söz, nişan vs yapmak istediklerini söylerlerdi. Lakin benim o taraklarda bezim yoktu. Kabul etmişler diye usulen mutfakta bir bir büyük eşliğinde bir kaç dakika sohbet ederdim. Çünkü her gelen bir tanıdık vesilesiyle geldiğinden ayıp olmasın diye el mecbur katlanmak zorundaydım. Ama içlerinden bir tanesi hakikaten tam bir odun mu? desem öküz desem öküze hakaret o derece malın önde gideniydi.

Bu vatandaşların geldiği gün ciddi anlamda hastayım. İşten gelmişim. Dudaklar uçuktan patlamış. Gripten geberiyorum. Gözler uyku diye isyanda. Dinlenmek istiyorum. Ayakta zor duruyorum. Yatmak için hazırlandığım sırada annem görücü geleceğini söylediğinde evde ciddi anlamda bir papaz çıktı. Neyse gelmelerine çok az vakit var. Uzandım biraz. Nasıl olsa sepetlemek derdindeyim ama el mecbur gelecekler artık. Neyse geldiler. Hoş beş muhabbet. Gençler görüşsünler dediler. Mutfağa geçtik. Gitseler diye bir yandan gözlerinin içine bakıyorum. Damat adayı olacak züppe anlatıyor falan. Şöyle işi iyiymiş, böyle kızlar peşinden gezermiş. Ama o hiçbirine yüz vermezmiş. (Bu arada tipi beş para etmiyor ama özgüven tavan) Bende zaten algılar kapalı. Dinlemiyorum bile. Laf arasında dikkatimi çekti. "Salondaki fotoğraf size mi ait ?" dedi. Önce yanlış anladığımı sandım. "Evet" dedim. "Siz o fotoğraftaki kıza hiç benzemiyorsunuz. Ben o fotoğraftaki kızı çok beğendim" dedi. "O zaman size o fotoğrafımı vereyim. Gidin bir zahmet onunla evlenin. Beni de bir daha rahatsız etmeyin. Konuşma bitmiştir" dedim. Mutfaktan bir çıkışı, ailesini apar topar alıp evden bir ayrılışı vardı ki; halen daha aklımdadır. 

Tanıdık hatırı da bir yere kadar canım. İnsanın sınırlarını zorlamanın da anlamı yok ki...

Sizin de böyle anılarınız varsa yorum olarak bırakırsanız sevinirim. 

Hoşçakalın.

1.     Nasıl bir apartmanda büyüdün? Okuyun

2.     Çocukluk eğlencen neydi? Okuyun

3.     Yedi yaş pantolonunu bulsak cebinden ne çıkardı? Okuyun

4.     Çocukluk kahramanın kimdir? Okuyun

5.     Gereksiz bir yeteneğin var mı? Okuyun

6.     Hastası olduğun bakkal ürünü hangisi? Okuyun

7.     En saçma zevkin?  Okuyun

8.     En büyük çılgınlığın? Okuyun

9.     Çocukken en çok korktuğun şey? Okuyun

10.     En sevdiğin ve sevmediğin özelliğin? Okuyun

11.     Karşı cins karşısında en çok utandığın an? Okuyun

12.     En maskulen/feminen yanın nedir? Okuyun

13.     Asla cesaret edemeyeceğin bir şey? Okuyun

14.     En sevdiğin fiziksel acı? Okuyun

15.     Almış olduğun en saçma teklif?

16.     Kendini çok değerli hissettiğin bir an var mı?

17.     Annenden ve babandan ne öğrendin?

18.     Hangisi daha olası; cadı, vampir, kurt adam? Ve tabii ki neden?

19.     Manzarasız müthiş bir daire mi, manzaralı tek odalı bir daire mi?

20.     Hayat sana ne öğretti?

Yorumlar

  1. :) iyimiş. yaaa, bugünün notu da ne güzel bi hikaye yazıyoduuuu, yine pek görükmüyor ortalardaa :) yorumlara bile cevap veremiyoooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep
      O ihaleli isleri.olan.bir kurumda çalışıyor. Yıl sonu yaklaştığından çok yoğun. Arada kafa dağıtmak için kitap önerisi giriyor. Hikâyesini yazmak için can atıyor ama vakti yok. Toparlayıp yazmak için. Yorumlara da sanırım yoğunluktan cevap veremiyor. Ama yorumunu kendisine göndereceğim😍

      Sil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?