Ana içeriğe atla

Eskişehir Sofra Etli Ekmek & Köfte

Merhabalar

Sizlere gezdiğim yerlerden ve tattığım lezzetli yemeklerden bahsedeceğimi söylemiştim ama acı bir gerçeği fark ettim. Bir Eskişehirli olarak neden Eskişehir'le ilgili hiç yazı yazmamışım. (Çok ayıpladım kendimi) Bundan sonra sizlere zaman zaman Eskişehir'e geldiğinizde gezebileceğiniz yerleri içeren yazılar yayınlayacağım. Tabii ki gezerken acıkacağınız için nerelerde uygun fiyatlı, temiz yemek yiyebileceğinizi de söyleyeceğim merak etmeyin. Yalnız yazıya başlamadan önce söyleyeyim; ben öyle her yerde yemek yiyebilen biri değilim. Bu nedenle size bir yer tavsiye ediyorsam gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz. O zaman ilk yazımız olan Sofra Etli Ekmek ve Köfte ile başlayalım.


Geçenlerde bir pazar günü lunaparka gidecektik. Oğlum yaz başından beri çok istiyordu ancak malum Eskişehir hava şartları her akşam çıkmaya müsait olamıyor. Bu nedenle de lunaparka yakın bir yerlerde yemek yiyelim istedik. Lunaparkın hemen karşısında bulunan Sofra Etli Ekmek dikkatimizi çekti. Uzun zamandır da etli ekmek yememiştik. Sofra'da çok övülen bir mekandı. Gidip lezzetlerini denemek istiyorduk ve Sofra Etli Ekmekteyiz. 


Ailecek gidebileceğiniz bir mekana sahip. Aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz gibi iki bölümden oluşuyor. Biz hemen alttaki fotoğrafın olduğu kısımda oturduk. Ancak bu bölüm dar.  Hava sıcaktı ve üstü açılır-kapanır olduğundan bu bölümü tercih ettik. Akşam geç bir saat olduğu için çok fazla müşteri yoktu. Ancak masalar birbirine çok yakın. Biz dip dibe olan masalardan pek hoşlanmıyoruz. Bu pek hoşumuza gitmedi açıkçası.



Yemek öncesinde ikram olarak acılı ezme ve yoğurtlu bir meze getirdiler. Bizimkiler hemen yumulunca fotoğraflarını maalesef çekemedim. Biz eşimle bonfile etten yapılan bıçak arası sipariş ettik. Oğlum acılı Adana istedi. Yemek öncesinde eşim çorbalarını denemek istedi. Adı Sorpa çorbasıymış. Tadı eh işte. İçinde doğranmış et var dediler ama et neredeyse yok gibiydi. Çorba çok yağlıydı ve pek beğenmedik. 

Bıçak arasının tadı güzeldi. Kararında pişmişti. Ama ne yalan söyleyeyim Konya ile kesinlikle boy ölçüşemez. Bu zamana kadar nerede bıçak arası ya da etli ekmek yediysem henüz Konya'da yediklerime rakip çıkacak bir yer ol(a)madı. Ama bu tadının kötü olduğu anlamına gelmiyor. Yenilebilir. İçecek olarak dökme ayran istedik. Tadı güzeldi ve bol köpüklüydü. Salata bıçak arası yanında ikram olarak geldi. Adana Kebabın tadını beğenmedim.(k) Etli ekmek yemedim ama burada bıçak arasını yemek olarak tercih edebilirsiniz.

Gelelim fiyatlara. Açıkçası çorbayı pahalı buldum. Diğer fiyatlar normaldi. Lavabo temizlikleri iyiydi. Etli ekmek için gitmeyi düşündüğüm mekanlardan birisi. Sizde Eskişehir'e geldiğinizde bu mekanı tercih edebilirsiniz. 

Yeni yazılarda görüşmek üzere. Eskişehir'de merak ettiğiniz yerler varsa yorum olarak bırakırsanız sizler için öncelikli olarak oraları gezip, yazısını paylaşabilirim.

Hoşçakalın. İyi haftalar.









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?