Ana içeriğe atla

Neslihan Yıldız - Mavi'den Çok Seni Sevdim

Merhabalar

Temmuz ayının başında bir haftalık tatile gitmiştik ve yanıma 6 tane kitap aldım. Bunlardan 4 tanesini bitirdim. Neslihan Yıldız'ın Mavi'den Çok Seni Sevdim kitabını ise aşırı merak ediyordum. Zira 4.baskısına hazırlanan bir kitap olması dolayısıyla ilgimi çekmişti. Gelin kitabın konusuna bir göz atalım.
Çocukken yaptığınız bir tren yolculuğunda sadece kısa bir süre için görüştüğünüz kişiye aşık olabilir misiniz? Hemde hayatınızda sadece mavi rengi delice severken, ondan bile daha çok sevebilir misiniz? İşte Elif ve Mustafa böyle bir tren yolculuğunda tanıştılar ve bir zaman sonra aynı mahallede oturmaya başlayarak birbirlerine aşklarını ilan ettiler. Sonrasında da hayatlarını birleştirmeye karar verdiler. Diyebilirsiniz ki ne güzel mutlu son. Siz öyle sanın. Hikaye tam da bu nokta da başlıyor. Evlilik kararı her ne kadar Elif ve Mustafa için mutluluk verici olsa da; durumdan rahatsız olanlar için onların mutluluğu çekilmez çileydi. Mustafa ve Elif'in hayatına müdahale edenler aslında bilmeden kendi hayatlarının da seyrini değiştireceklerinin farkında değildi.

Elif mütercim tercümanlık yapmaktadır. Mustafa ise gazetecidir. Mustafa'nın çalıştığı gazetede bir yazı dizisi hazırlanması gerekmektedir. Evliliklerine karar verdikleri dönemde bu yazı dizisi Mustafa'nın yurt dışına çıkmasına neden olur. Elif bu göreve gitmesini istemese de; Mustafa bunun son görev olduğunu söyleyerek Türkiye'den ayrılır. Ancak gidişinin üzerinden çok geçmeden ölüm haberleri yayılmaya başlar. Fakat ortada ceset yoktur. Elif Mustafa'nın öldüğü gerçeğini kabullenmek istemez. Şayet öldüyse cesedi nerededir? Her ne kadar mahalle sakinleri ve çevresindeki dostları öldü gözüyle baksalar da Elif tüm cesaretini toplayarak, varını yoğunu bu işe adayarak bir dedektiflik bürosu ile anlaşır. Fakat bundan sonra duyacakları ve öğrendiği gerçekler Elif'in kaldırabileceği türden şeyler değildir. 

Neslihan Yıldız'ın ilk kitabı olmasına rağmen kitaba resmen bayıldım. Kitapta gereksiz uzatmalı tasvirleri sevmiyorum. Yazarında kalemi gayet akıcıydı. Gereksiz tasvirlerle, duygu anlatımlarıyla insanı yormuyordu. Duygu geçişleri tam dozundaydı. Bazı yerlerde editör eksiklikleri olsa da; genel olarak kitap çok iyiydi. Ülkelerle ilgili detaylı anlatımlarda kitabın araştırılarak yazıldığını gösteriyor. Dört ülke coğrafyası yazmak kolay iş değil yani.

Hani bakmakla görmek arasında fark vardır ya; bu kitapta bunu gayet net görebiliyoruz. Kitap basit bir anlatımla yazılmasına rağmen, göstermek istedikleri çok farklı. Hayatımızda her yaşadığımız olayı kabullenmemek, sorgulamak ve araştırmak gerektiğini de gösteren bir kitap. Yani sürü psikolojisi her zaman bize istediğimizi veremeyebilir.

Neslihan Yıldız'a bize böyle bir kitap kazandırdığı için sonsuz teşekkürler. Ayrıca yazarın kalemini Sarah Jio'nun tarzına benzettim. Eski yeni arasında geçişler çok fazlaydı. Kitapla ilgili çok fazla detay ve kişi anlatımına girmek istemiyorum. Büyüsü kaçmasın. Zaten çok kalın bir kitapta değil. Ama pişman olmayacağınız bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Elime sabah aldım ve akşamına bitmişti. O derecede akıcı. 

Yeni yazılarımda görüşmek üzere. Kendinize çok iyi bakın. 

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Bilmediği bir coğrafyada anılarını kaybetmiş bir adam… 

O adama âşık olmaktan vazgeçmemiş bir kadın…  İkisinin yollarını uzun yıllar önce birleştiren bir tren yolculuğu… Bir fotoğraf, bir rüya ve bir gazete haberiyle sevdiği adamı bulmaya çalışan Elif ile kim olduğunu hatırlamayan Mustafa’nın aşkını okurken sınırların ötesinde uzun bir yolculuğa çıkacaksınız.



İran, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkmenistan sizi bekliyor, tabii bir de mavi aşk…

Basım Yılı : 2017

Sayfa Sayısı : 288

Uğur Tuna Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal - İki Mükemmel Hata

Merhabalar Uzun zamandır sizlere kitap yorumu yaz(a)mıyorum zira bu sıralar yorum yazmak için maalesef kafamı toparlayamıyorum. Hoş bir aydan fazladır kitap kapağı da açamadım. Kitap okumadan uyumayan ben; son zamanlarda kitaplara dokunamadım bile. Fakat okuduğum kitaplara ve yazarlara da haksızlık da etmek istemiyorum. Zira beğendiğim kitapların yorumsuz durmalarına maalesef gönlüm razı gelmiyor. Çıktığı ilk anda alıp okuduğum, ancak yorum giremediğim bir kitap İki Mükemmel Hata. O zaman başlayalım.