Ana içeriğe atla

30 Şarkı Meydan Okuması 12 -Gençliğinden (Ergenliğinden) Bir Şarkı

Merhabalar

30 Şarkı Meydan Okumasında geldik 12.sıraya. 
Gençliğinden (ergenliğinden) bir şarkı.

Aslında buraya eklenebilecek onlarca şarkı varken, neden bu şarkı diye sorabilirsiniz. Benim için çok değişik bir hikayesi var. Sizlere de anlatmak istedim.

Yonca Evcimik Abone albümünü 1991 yılında çıkardı. Doksanlı yıllarda çocukluk yaşayanlar o zaman çıkan kasetleri anımsayacaktır. Kaset kaplarının içinde bir dönem şarkı sözlerinin de yazılması pek modaydı. Tabii o zamanlar kaset alabilen çocuklar bir tık daha havalı olurdu. Birinden dinlemek için kaset istediğinizde ya da "kaset kabının içindeki şarkı sözlerini deftere yazacağım verir misin?" dediğinizde kaset sahibi sanki mal bağışlayacak gibi havalanır, hatta vermemek için bin bir yolu dener, hatta bazen daha da ileri giderek "yeminliyim, kimseye kaset vermiyorum" sözlerini bile sarf edebilirdi. Nitekim ben de bunu yaşadım.

Abone gerek sözleri, gerek dansıyla o döneme damgasını vuran bir şarkı. Bu albümü çok almak istememe rağmen, malum parasızlık nedeniyle alamamıştım ve radyo da şarkıyı kovalamaya başladım. Bir gün dayı kızım bize kalmaya geldi. Yanında da bu albüm. O kadar mutluyum ki; havalara uçuyorum. Neyse albümü dinliyoruz. Dedim boş kaset var. Hadi çekelim. Kaset kabındaki sözleri de deftere yazayım. Birden ne olduğunu anlamadım. Kaseti teypten çıkardı. Kabına koydu. Hemen çantasına attı. "Hayatta olmaz. Önüme altın sersen yine de vermem" dedi. Ben kalakaldım. Ne desem bilemedim. Sonrasında da yeniden isterim diye mi? bilmiyorum gece boyu hiç konuşmadı. Ertesi günü dayım gelip götürmüştü. O günden sonra da zaten pek sıkı fıkı olmadığımız dayı kızıyla sonrasında da çok fazla görüş(e)medik.

Bu kadar muhabetten sonra hadi şarkıyı dinleyelim. 

Hepinize keyifli dinlemeler. Hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.