Ana içeriğe atla

Sümeyye Kalyoncu - Heves

Merhabalar

Sümeyye Kalyoncu sosyal medyada kendisini takip ettiğim çok tatlı bir hemşire aynı zamanda. Uzun zamandır kitabını okumak niyetindeydim ve sonunda okudum bitti. Kitabını okumadığım her an sanki kendisine ihanet ediyormuşum gibi geldi. Nedendir bilmiyorum çok yakın hissettim kendime. Oysa ki konuşmayı bırak, bir selamımız bile yok. Neyse. Hadi kitaba geçelim.

Pare Heves Kahveci babasının vefatının ardından hemencecik bir üvey babaya sahip olur. Annesinin bu kadar kısa zamanda neden evlendiğini bir türlü anlayamazken, kendisine sanki üvey evlatmış gibi muamele etmesine de bir türlü akıl erdiremez. Annesi için dünya alışverişten, modadan ibaret görünmektedir. Annesinin yurt dışında olduğu bir akşam üvey babasının tecavüz girişimine maruz kalır ve elinden zor kurtularak soluğu Antalya'dan İstanbul'da alır. İzini kaybettirip kendi bildiği işi yapabileceği bir balerin okulunda hoca olarak işe başlar. 

Utkan Tunaboylu yakışıklı ve çapkın pilotumuz. Heves ile yolları kardeşi Müge'nin gecenin bir köründe Heves'in yüzüne geçirdiği tokat sayesinde kesişir. O geceyi bir şekilde tolere eden Utkan, ertesi günde yine Heves'in üzerinde Müge'nin uyguladığı aynı davranış ile ne yapacağını şaşırır. Heves Utkan'a kardeşi ile konuşmak istediğini söyler ve böylelikle Heves-Müge arasındaki dostluk başlamış olur. 

Müge'nin zaman zaman gelen krizlerine en iyi çaredir Heves. Bir kardeştir Müge'ye ama Utkan'ın günden güne ilmek ilmek içine işlenen Pare Heves'i için Utkan'ın sonu ne olacaktır? Utkan için geçici bir heves midir? Heves. 

Sümeyye Kalyoncu'nun okuduğum ilk kitabı. Bir Garip Mavi Kuş kitabını da bulursam okumayı düşünüyorum. Kalemi akıcı. Hikayenin bir yandan ne olacağını düşünürken, diğer yandan kitap bitmesin istedim. Kitapta favorim kesinlikle Müge. Çok tatlı akıllı deli. Utkan ve Heves diyalogları güzeldi ancak Heves'i bir ara boğazlamak istemedim değil. Heves'in dövmesi moda olursa şaşmamak lazım. Be Brave (Cesur Ol). Üstelik dövmeyi yaptırdığı yerde çok cesurdu. Kitapta sadece aşk yok tabii ki. Entrika olmazsa olmaz değil mi? Fakat sonu biraz daha uzun olabilirdi. Tadı damağımda kaldı diyebilirim.

Sümeyye Kalyoncu hemşirelik mesleğindeki başarının, yazarlıkta artarak devamı dileklerimle. Yeni kitabını bekliyoruz.

Herkese keyifli okumalar. Hayırlı iftarlar.

Hoşçakalın. Kendinize iyi bakın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.