Ana içeriğe atla

Peyniraltı Edebiyatı Dergisi

 
Merhabalar

Peyniraltı Edebiyatı Dergisi kitap alışverişim sırasında hediye olarak gönderilen bir dergiydi. Benim gibi meraklı olabilecek kişiler için dergi içeriğini ve yayımlanan bir kaç şiiri paylaşıyorum. 

 

Derginin bana gönderilen sayısı Aralık 2015. Bu sayısındaki konuğu Hugo, Nebula gibi ödüllerin sahibi edebiyat insanı Isaac Asimov. Derginin içindekiler kısmını yukarıdaki fotoğrafta görebilirsiniz. Şiirlerin yanı sıra söyleşiler ve deneme yazıları da mevcut. Derginin fiyatı 5,00.-TL yazıyor. Sanırım değişmemiştir. Dergiyi edinmek isteyenler kitap satış sitelerinden temin edebilirler. Derginin tanıtım bülteninden ayrıntılı içerikler ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.

Hepinize keyifli okumalar. Hayırlı iftarlar. 

Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Peyniraltı Edebiyatı, 31. sayısını bilim kurgunun dünya edebiyatına bir armağanı olan Isaac Asimov’a ithaf ediyor.


Hugo, Nebula gibi ödüllerin sahibi olan çok yönlü edebiyat adamı Isaac Asimov için hazırlanan dosya Ahmet Duran Arslan’ın 1979’a tarihlenen Phil Konstantine-Isaac Asimov söyleşisi ile açılıyor.

Çevirmen-yazar Kutlukhan Kutlu, çelik mağaralardan dışarıya ve monolitin arkasına geçerek yazarın evrenini irdeliyor.

Emre Kundakçı, Asimov’un yaratıcılık üzerine olan ufuk açıcı metninin; Gamze Yeşildağ ise yazarın aldığı bir mektup üzerine yazdığı yanlışın göreliliği hakkındaki orijinal yazısının çevirisiyle dosyada yer alıyor.

Dosya, ‘bu dünyadan bir Isaac Asimov geçti’ İsmail Yamanol’un yazarı bilenler için bir hatırlatma, yazarı tanımayanlar için ise bir tanıtım niteliğindeki metniyle kapanıyor.

2015 yılının son sayısında, Oğuzhan Yeşiltuna’nın Notre Dame de Sion ve Sait Faik Hikâye Armağanı ödüllü öykücü Yalçın Tosun ile son kitabı Bir Nedene Sunuldum ve öykü üzerine yaptığı bir söyleşi de yer alıyor.

İllüstrasyonuyla Erik Svetoft; öyküleriyle Deniz Cansever, Enver Burtul, Engin Türkgeldi, Cahit Kaya, Sonat Yurtçu, Tugay Yıldırım, Önder Şit, ; şiirleriyle Alp Yenibalcı, Ekber Hidayet, İsmail Sertaç Yılmaz, Tan Babür, A. Koçak, Ahmet Akın, Hamdi Kozan, Berker Berki, Özgür Özdemir, Taha Yaşar Erdoğan, M. Onur Kocabıyık; Aralık 2015 sayısında yer alan diğer isimler arasında.








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.