Ana içeriğe atla

Oğlum Kitaplarını Paylaşıyor

Merhabalar

Yağmurlu bir Eskişehir gününde, damlalar camları döverken yazıyorum size bu satırları. Yağmurlu ve oruçlu bir günde yapılacak en güzel şeylerden biri yatmak aslında ama uzun zamandır oğlumla yapmak istediğimiz masal kitaplarının kitaplığından ayrıştırılması işine koyulduk. 
Oğlum artık ortaokul 2.sınıf öğrencisi oldu. Kitaplığında ilkokul sıralarında okuduğu bir çok masal kitabı vardı. Kendisi artık bu kitapları okumadığından, oğlumun deyimiyle "bebekçe" bulduğundan kitapları ayrıştıralım dedik. Zaten kitaplığında da aşırı yer kaplıyordu. Yeni aldığımız yada alacağımız kitaplara yer açılması içinde böyle bir şey şarttı. 

Aslında çoğu insan çocuklarının yada kendilerinin küçülen kıyafetlerini, kitaplarını, oyuncaklarını vs. kutulayıp kaldırır. Hayatımın hiç bir döneminde öyle bir takıntım olmadı. Elimde bekletmek bana göre değil. Şayet kullanmıyorsam, işime yaramayacaksa, ihtiyacı olan birilerine vermek en güzeli. Zira hem evimde yer kaplıyor, hem de amaçsız bekliyor. Belki bir daha asla giymeyeceğimiz bir kıyafeti yada okurken pek hoşlanmadığımız kitabı gibi gibi, dolapta ya da kutularda bekletmek bana çok da mantıklı gelmiyor. Bu nedenle bunları biriktirenleri anlamıyorum. Açıkçası yaptıkları biriktirme, saklama olayına da saygı duymuyorum. Gereksiz istiften başka bir şey değil. Kitapları satabilirdim ama tutacağı kaç lira ki? kalkıp bunları götürüp satmak için uğraşayım. En güzeli bağışlamak. 

Geçtiğimiz haftalar bende aynı şekilde kitaplığımda bunun gibi bir düzenleme yapmış ve kitaplar ayırmıştım. Ayırdığım kitaplardan sizlere hediye edeceklerim de olacak. Gelelim oğlum kaç adet kitap ayırdı. Tam 49 adet. Ben de kendi kitaplığımdan yaklaşık bu kadar kitap ayırdım. 

Oğlum kitaplarını arkadaşlarına ve kuzenine vermeyi tercih etti. Ben hiç karışmadım. Ayırdığımız kitaplar yeni sahiplerine gitmek üzere poşetlendi. Biz bu durumdan çok mutlu olduk. Oğlumda paylaşım konusunda bana benziyor. 

Sizlerde evinizi boş ve gereksiz şeylerle doldurmayın. Hayat kısa. Az eşya ile huzur bulmayı kendinize ilke edinin. Unutmayın; gereksiz kalabalık insanı yorar. Paylaşmanın mutluluğu ise paha biçilemez. 

Yeni yazımda görüşmek üzere. Kendinize çok iyi bakın. 

Hayırlı iftarlar. Hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları