Ana içeriğe atla

Goji Berry Yeşil Çay (Green Tea Goji Berry)

Merhabalar

Hayatıma değer kattığını düşündüğüm çaylar dizisini daha önceden yazmıştım. Bitki Çaylarım yazısından okuyabilirsiniz. Ancak bugün sizlere o yazıya koymadığım başka bir bitki çayı önerisinde daha bulunacağım. Gojjy Berry Yeşil Çay.
Şimdi diyeceksiniz ki bunun ne faydası var. Oldukça çok faydası var. Faydalarını sizlere aşağıda yazacağım. Diğer bitki çaylarında olduğu gibi, demleme usulü hazırlanacağı gibi, fotoğrafta gördüğünüz üzere hazır olanları da mevcut. 

Öncelikle sizlere demleme olanın nasıl hazırlanacağını anlatayım. Sonrasında farklara geçelim. 

1 yemek kaşığı kurutulmuş goji berry yıkanıp, bir kupa sıcak suda demliyoruz. 15 dk. demlendikten sonra içerisine 5-6 damla limon sıkarak tüketiyoruz. Peki hazır olanla arasındaki fark nedir? Hazır olanın içinde ilave olarak yeşil çay var. Siz isterseniz bu çayı yeşil çay ilave ederek de yapabilirsiniz. İkisini de denemiş biri olarak tabii ki demleme daha iyidir diyorum. Ancak işyerinizde ya da çayı hazırlamanızın imkanı ol(a)mayan mekanlarda bu çay sizin için kurtarıcı olabilir. Aynı yeşil çayın demlemesini bulamadığımda poşet yeşil çay içmem gibi. Yalnız burada ürünün bir dezavantajından bahsetmek istiyorum. Başka markalarda da aynı sorun var mıdır bilemem ama fotoğrafta gördüğünüz gibi ürünün kutusundan çıktıktan sonra bir folyo tarzı ambalajdan daha çıkıyor. Bunu açtıktan sonra içinden çaylar çıkıyor. Ama çayları yanımızda taşımamız gerekirse şayet yırtılıp, dökülebilir. Hijyen açısından da zaten uygun değil. Bu nedenle mutlaka bir poşete ihtiyacımız olacaktır ki; yanımda bitki çayı taşımayı seven biri olarak bu benim için bir eksi. Diğer çaylar gibi kağıtlı ambalajı olsa hem daha şık, hem de hijyenik olurdu.

Gelelim Goji Berry Çay yararlarına;
  • Kan dolaşım ve sinir sistemini olumlu etkiler.
  • Yağları hızlı yakarak, kilo vermeye yardımcı olur.
  • Böbrek ve akciğer fonksiyonlarını normalleştirir.
  • Karaciğeri ve gözleri kuvvetlendirir.
  • Kolesterol seviyesini normal seviyede tutar.
  • Kan şekerini dengeler.
  • Susuzluğu giderir.
  • Canlılık verir.
  • Metabolik süreçleri aktifleştirir.
Zarar olarak belirtilen sadece mide-bağırsak hastaları ve hamilelerin, ayrıca bu tarz çaylara alerjisi olanların tüketmemesi gereken bir çay. Bunun dışında bilinen bir zararı yok.

Bu çaydan günde bir fincan tüketmeye gayret ediyorum. Şu ana kadar açıkçası demleme olanını deneme amaçlı dışında yapmadım. Fakat elimdekiler bittiğinde demleme yapmak daha akıl kârı geliyor. Üstelik yeşil çayla birlikte tadı daha da güzel.

Hepinize sağlıklı ve mutlu günler. Kitap okumayı da unutmayın.

Herkese hayırlı iftarlar. Hoşçakalın.

Yorumlar

  1. Bitki çaylarını çok severim ama bunu hiç denemedim.Hemen deneyeceğim 😊Tavsiyen için teşekkür ederim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

6 Mantı