Ana içeriğe atla

9.Kadıköy Kitap Günleri 03 - 11 Haziran 2017

Merhabalar

Bir süredir sizlere güzel ülkemin fuar haberlerini veremiyordum. Hali hazırda fuar yoktu ya da ben kaçırdım emin değilim. Hadi birazcık da fuarları gezelim ve Haydaraşa Garı'na, İstanbul'a uzanalım. 

Geçen yıl Kadıköy kitap günlerinin 8.si ilk kez Haydarpaşa Garı'nda düzenlenmişti ve 100.000 üzerinde ziyaretçi akınına uğrayarak büyük bir beğeni toplamıştı. Bu yıl 9.su düzenlenecek Kadıköy kitap günleri yine aynı mekanda okuyucu ve ziyaretçilerle buluşmaya hazırlanıyor. Kitap günlerine 835 yazar imza günü ile katılırken, 16 sivil toplum örgütü ile 180 yayın evi de stant açıyor. 

9.Kadıköy Kitap Günleri 03 Haziran 2017 cumartesi (bugün) saat 13:00'da ziyaretçilerine kapılarını açarken 11 Haziran 2017 pazar günü sona erecek. 

Ziyaret saatleri 11:00 - 22:00

Kitap günleri boyunca şiir, edebiyat, sinema, politika, sağlık, beslenme ve hayat konulu 86 söyleşi düzenlenecek.


Kitap Günlerinin bu yıl ki Onur Konuğu Türk Edebiyatı'na "Parasız Yatılı" öykü kitabıyla büyük katkı sağlayan Füruzan.

Kitap Günlerine Ahmet Ümit, Ataol Behramoğlu, Ayşe Kulin, Arda Türkmen, Ercan Kesal, Fatih Portakal, İoanna Kuçuradi, Mert Fırat, İbrahi,m Kaboğlu, Merdan Yanardağ, Murathan Mungan, Nihat Sırdar, İrfan Değirmenci, Haydar Ergülen, Enis Batur, Yekta Kopan, Hüsnü Mahalli, İhsan Eliaçık, Sevin Okyay, Özgür Mumcu, Özgür Mumcu, Sunay Akın, Türkan Şoray'ın da aralarında bulunduğu pek çok yazar, şair, gazeteci, oyuncu, bilim insanı ve felsefeci de ziyaretçilerle buluşacak.

Kitap Günleri’nde 25’inci yılını kutlayan Leman dergisi de yazar ve çizerleri atölye ve söyleşilerle yer alacak.

Kitap Günleri’nde “Yayıncılık Onur Ödülü” ise Turhan Günay’a verilecek. Günay’ın ödülünü çalışma arkadaşları ve ailesi alacak. Çizgi Roman Ödülü ise Karaoğlan’ın yaratıcısı Suat Yalaz’a takdim edilecek. 

Okurların vagonlarda kitap okuma, söyleşilere katılma ve yazarlarla buluşma olanağı bulacağı Kitap Günleri boyunca, özellikle çocuk ziyaretçilerin faydalı ve eğlenceli vakit geçirebileceği “Karikatür”, “Felsefe”, “Origami”, “Yaratıcı Yazarlık”, “Dedektiflik”, “Hikâye Yazma”, “Portre Çizim” ve “Masal Terapisi” atölyeleri düzenlenecek.

Kadıköy Belediyesi, Kitap Günleri boyunca Bostancı Lunapark, Bostancı Vapur İskelesi ve Kadıköy Haldun Taner önünden Haydarpaşa Garı’na ring seferleri düzenleyecek.
3-9 Haziran günleri 11.00, 13.30, 16.30 ve 19.30’da Bostancı Vapur İskelesi önünden; 10.30, 14.00, 17.00, 20.00’da Bostancı Minibüs Yolu Lunapark önünden; 11.30, 13.30, 15.30, 17.30, 19.30’da Kadıköy Haldun Taner önünden Haydarpaşa Garı’na servisler olacak.
Ramazan ayı olmasaydı belki pazar günü "Haydarpaşa Garı'na şöyle Eskişehir'den bir uzanalım. Hem İstanbul'u görelim. Hem de kitap günlerine katılalım" derdik ama nasip değilmiş sağlık olsun. 
Herkese keyifli bir kitap günleri etkinlikleri diliyorum. Gidecek kişiler çok ama çok şanslı. Haydarpaşa Garı ve kitaplar. Daha ne olsun.
Yeni yazımda görüşmek üzere. Kendinize çok iyi bakın. Okumayı da unutmayın.
Hayırlı iftarlar. Hoşçakalın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Sait Faik Abasıyanık - Karlı Hava

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.

22 Nisan 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Nil Karaibrahimgil - Ben Aptal Mıyım?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Şermin Yaşar, İlber Ortaylı - Cumhuriyet'in İlk Sabahı Kitap Alıntısı

 

Gülşen - Bangır Bangır

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?