Ana içeriğe atla

Pınar Çağlıner - Salıncak

Merhabalar

Malum 3 günlük tatili fırsat bilip kendimizi Antalya sahillerine postalamıştık. Yanıma giderken aldığım kalın kitabı bitirince arabadaki acil durum yedek kitabı okuyayım dedim. 

Kitabın konusu ile ilgili bir şey yazmak istemiyorum zira kitap zaten çok kısa. Bende yarattığı hislerden, aslında hayatımızdaki yanlış yaptığımız şeylerden bahsetmek bana göre daha mantıklı. Bazen sayfalarca kitap okursunuz size bir şey katmaz ama bazen de okuduğunuz 105 sayfalık kitap sizi alır götürür. Ağzınızı burnunuzu kırar ve geri getirir. Bu kitapta benim için aynen öyle oldu.

İnsan hayatı boyunca bir çok kişiyi sever. Sevdiği kişiler hep beni sevsin, tüm ilgi benim üstümde olsun, hayatında en yakını ben olayım, başkasını hayatına almasın, alırsa da samimi olmasın ister. Bu hepimizin içinde olan bencillik duygularındandır. İnkara gerek yok.  Bu kitapta da aynen bu durumdan yola çıkılarak öyle güzel bir durum anlatılmış ki; bu durumu yaşayan ablanın kardeşine bakış açısı, kardeşinin ve diğer aile bireylerinin hayatlarının nasıl alt üst oluşu öyle güzel işlenmiş ki; kitap bittiğinde "vay be" dedim. 

İnsan olarak aitlik ya da sahiplenme duygusunu yaşıyoruz ama bunu tadında, tuzunda ve dozunda bırakmadığımız zaman neler olabileceğini gösteren bir kitap Salıncak. Kitap gerçek bir yaşam öyküsü sanırım. Sonundaki nottan bunu anlıyoruz.

Yazarın anlatım dilini, olayların akış hızını sevdim. Gereksiz tasvirler yok. Uzun kelimelerle boğulmadığınız gibi, karakterlerin ruh halini de birebir yaşıyorsunuz ki bu kitap okurken önemli bir detay. 

Pınar Çağlıner'in ikinci kitabı olan Utandım'a geldi sıra. Zira bu kitapta gerçek bir yaşam öyküsü. Salıncak kitabını mutlaka okuyun ve okutun. Hayata farklı bir pencereden bakmanızı sağlayacağını düşünüyorum. 

Yazara yeni kitaplarında başarılar diliyorum. Bizi böyle güzel bir kitapla buluşturduğu için de ayrıca teşekkürler.

Yeni yazımda görüşmek üzere. Kendinize çok iyi bakın. Bol kitap okuyun.

Hoşça kalın.

Tanıtım Bülteninden

Bu kitap senin elinde.

Ama ipucu yok...
Okuduğunda canlanacak hikaye,
Şimdi onu uyandırmayalım...


Basım Yılı : 2016

Sayfa Sayısı : 105

Cinius Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?