Ana içeriğe atla

Asude - Dikkat Aşk Çıkabilir

Merhabalar

Yine uzun zaman önce okuyup bitirdiğim ancak bloğuma koymaya fırsat bulamadığım bir kitap yorumu ile karşınızdayım. Asude ve Dikkat Aşk Çıkabilir.
İlkim 24 yaşında anne babası ayrılmış, kendisini moleküler genetik ve biyolojiye, ayrıca da kitaplarına adamış ileri derecede gözleri miyop olmuş asosyal bir kızdır. Hayatı sadece okul ve kitaplardan ibarettir. Aynı zamanda da üniversite de bir hocanın da asistanlığını yapmaktadır. Arkadaşları için o dersten geçmenin tek kurtuluşu ise İlkim'in sınav kağıtlarını ele geçirmekten geçmektedir ve bir plan yaparlar. İlkim'e iyi davranıp onu bara davet ederler. İlkim'in hiç arkadaşı olmadığından dolayı davete balıklama atlar. Arkadaşları İlkim'i bara içki alması için gönderirler ve tesadüf eseri Amerikalı mafya babası Martin Turner ile çarpışır ve gecenin sonu nezarethanede sonuçlanır. İlkim o kadar dengesizce hareket ediyordur ki; Martin İlkim'in bir ajans olabileceğinden dahi şüphelenir.

Cemiyet dergilerinde İlkim ve Martin'in fotoğrafları yayınlanınca, İlkim'in babası çileden çıkar ve durumun temizlenmesi için bir Türk babasının yaptığı şeyi yapar. Evlenmeleri için Martin'e şirketteki hisselerinden teklif eder. İlkim'in tek hayali olan Amerika'daki Stanford üniversitesi gerçeğe dönüşmüştür. Ancak bir farkla. İlkim artık evli bir kadındır. Amerkia'ya kocası olan mafya ile gitmek zorundadır.Fakat İlkim'in aklında okul olduğu için ilk fırsatta Martin'den kurtulacağını planlayarak Amerika'ya doğru yola çıkar. Ancak bilmediği bir şey vardır ki Martinde ondan kurtulmak planı içindedir. 

Asude'nin bu kitabını sevdim sevmesine ama bir çok yerinde oluşan tezaklıklar yüzünden açıkçası Pabucumun Ajanı ile kıyaslanamaz. O kitabı daha çok sevmiştim.

Mafya kullanılacaksa bu keşke Türk olsaydı. Konuşma diyalogları,davranışlar o kadar Türk'tü ki sadece isim Martin geri kalanı bir Türk erkeği gibiydi. İlkim'in aşırı kendine güvensiz halleri de bazen sıkıcı olmadı değil. Fakat Asude'yi tebrik etmem gereken bir nokta varsa bu da biyoloji ile ilgili diyaloglar da çok detaylı araştırma yapmış olmasıydı. O kadar güzel detaylar ve gerekli yerlerde yapılan diyaloglar vardı ki; bravo burada bu gerçekten olmuş dedim. Kitabın ilerleyen sayfalarında Martin'in aşk acısı çeken kardeşi Maryson ve eski kocası Seth'in kitaba dahil olmasıyla kitap aldı başını gitti ki; bunu söylemem lazım Seth ve Maryson bir noktadan sonra daha bir ana karakter haline geldiler. Onların ilişkilerini okumak İlkim ve Martin'den daha akıcı ve heyecan verici bir hale geldi. Söylemeden edemeyeceğim bir bölüm var, bunu söylemezsem çatlarım. Martin'in balodaki kıskanç hallerini çok sevdim. İlkim'in gözüne gözlüğü taktığı ve başkalarına gidiyorsun dediği kısım çok tatlıydı. 

Genel olarak baktığımızda güzel, eğlenceli bir kitaptı.  Asude'nin kalemini seven biri olarak yeni kitaplarını sabırsızlıkla bekliyorum. Özellikle Tuna ve Rüya. En kısa zamanda raflarda yerini alır umarım. 

Keyifli Okumalar Dilerim.

Tanıtım Bülteninden

Onların hikayesi nefretle alevlendi, aşkla mühürlendi! 


Birbirlerinden nefret eden iki insandı onlar… Ama evlendiler!
Uslanmaz bir asosyal olan İlkim’in hayatındaki tek amaç başarılı bir bilim kadını olmaktır. Onun modayla, makyajla işi yoktur ve gözlüğünün ardındaki dünyada ders notlarıyla mutludur. 

Evlenmek için hayallerinin profesörünü beklerken, karşısına tehlikeli, kaba, bilimden anlamayan, öfkeli bir işadamı çıkar. Martin Turner… Bu Amerikalı adamla asla evlenmemesi gerektiğini bilse de, muhteşem kariyerinin anahtarının onun ellerinde olması işleri rayından çıkaracaktır.

Genç kız, ilk andan beri koşarak kaçmak istediği bu yakışıklı ve karanlık adama, hayatının tüm ideallerini çiğneyerek tutkuyla çekilirken, ilk kez gerçek bir kadın gibi hissetmeye başlar.

Ve genç adam, gizli çıkarları uğruna evlendiği bu kızı Amerika’ya götürdüğü gün ondan kurtulma planları yaparken, sessiz karısı hayatının merkezine yerleşir. 

Aşk, nefreti gölgesi gibi takip ederken, bu nefretten bir aşk doğabilir mi? Peki ya sırlar açığa çıktığında gerçek aşk yalanlara direnebilir mi?


Basım Yılı : 2014

Sayfa Sayısı : 528

Ephesus Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı