Ana içeriğe atla

Debbie Macomber - Küçük Mucizeler Dükkanı (Blossom Sokağı Serisi-1)

Merhabalar

Blossom Strret diğer adıyla Blossom sokağı serisinin ilk kitabı Küçük Mucizeler Dükkanı.
Lydia Hoffman hayatını kanserle mücadele ederek geçirmiş ve sadece babasının desteği ile bu hastalığı yenmiş biridir. Hayatı hiç kolay geçmemişken artık kendisi için bir şeyler yapması gerektiğini düşünür ve hayalini kurduğu ancak hastalığı nedeniyle gerçekleştiremediği örgü ve yüncü dükkanı açar. Artık Bir Yumak Mutluluk Lydia'nın umudu,hayata bağlanma nedenidir.

Lydia tüm umutlarını bu dükkana bağlamıştır ve burayı ayakta tutmak zorundadır. Lydia'nın ablası Margaret kardeşine karşı her zaman katı tutumları olmuş biridir ve bu dükkan açılışını da onaylamaz. Ancak Lydia ile arasında yaşayanan bazı olaylardan sonra kendini dükkanda ona yardım ederken bulur.

Lydia'nın örgü kursları açmasıyla dört kadının hayatı burada kesişir. Jacqueline Donovan hayatı boyunca doğru dürüst gülmemiş ve zengin biridir. Oğlunun istemedikleri biri olan Tammie Lee ile evlenmesi ve üstelik birde gelininin hamile kalması üzerine çok sinirlenir. Çünkü gelini onun istediği gibi biri değildir ve boşanmalarını beklemektedir.Her ne kadar gelinini sevmemiş olsa da bu durum da yapılacak bir şey yoktur. Çünkü oğlunu kaybetmemek istiyorsa geliniyle iyi geçinmek zorundadır. Zaten kocası Resse ile de araları kötüdür. Son çare iyi bir babaanne olmak ümidiyle örgü kursuna yazılır. 

Carol ve Doug Girard çiftinin tek bir hayalleri vardır. Bir bebek sahibi olmak. İki kez tüp bebek tedavisi görmüşler ancak hiç birinde bebek sahibi olamamışlardır. Son tüp bebek tedavisine başlamadan önce Carol kendisini Bir Yumak Mutluluk dükkanında bulur. Kurs başlayacaktır ve ilk örgü tekniği de bir bebek battaniyesidir. Carol, büyük bir umutla kendini kursa kayıt ettirmiş halde bulur. Hissediyordur. Bu sefer çocuk sahibi olacaktır.

Alix Townsend; hayatta yalnız başına kalmış, hırçın,asi ve değişik bir kızdır. Para sıkıntısı çekmiş ve ayakta kalmak için hayat mücadelesine devam etmiştir. Ancak bir gün mahkeme kararıyla topluma faydalı işler de çalışması için hüküm verilir ve Alix kendini Lydia'nın dükkanında örgü örerken bulur.

Bu dört kadının hayatları Bir Yumak Mutluluk dükkanında kesişirken, kendi hayatlarını birbirlerine anlatmaya ve dertlerini paylaşmaya başlarlar. Herkes diğerinin hikayesinde kendinden bir şeyler bulur. Hayatları akıp giderken onları bekleyen sürprizlerden ise hiç birinin haberi yoktur.

İlk başlarda kitap örgü içerikli gibi düşünülse de aslında ders çıkarılması gereken çok fazla konu var. Kitap ütopik bir kitap değil. Karakterler çevremizde görebileceğimiz türden, bizden insanlar. Yazarın yazım dili sade. Kitabı bir günde bitiyor ve serinin diğer kitabına geçmek istiyorsunuz. Hayata dair anlatımlarıyla Debbie Macomber kesinlikle kalemini konuşturmuş. 

Ayrıca bu kitabı okurken kanser hastalarının örgüyle terapi yaptığını da öğrendim. Debbie Macomber geç keşfettiğim ama diğer kitaplarını da alacağım bir yazar. Hayata biraz daha gülümseyerek bakmak istiyorsanız kesinlikle tavsiyemdir.

Yeni yazılarımda görüşmek üzere. Hoşçakalın.

Tanıtım Bülteninden

Kitapları bütün dünyada 140 milyondan fazla satan ve birçok dile çevrilen Debbie Macomber, yürek ısıtan romanlarıyla şimdi de Türkiye'de..

"Artık o eski tasasız kız değilim. Yaşadığım her günün değerini biliyorum. Çünkü hayatın ne kadar değerli olduğunu öğrendim... Hiçbir şeyi, özellikle de hayatı hafife almaz oldum. Artık hiçbir günümü boşa geçirmiyorum. Çektiğim acıların karşılıklarının olduğunu öğrendim..."


Hayatın içinden dört güçlü kadın...

Küçük mucizeler, büyük umutlar 

Ve dostluğun iyileştirici gücüne dair sımsıcak bir hikâye...

Bu kitapta mutlaka kendinizden bir şeyler bulacaksınız! 


Sayfa Sayısı : 480

Basım Yılı : 2012

Martı Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

6 Mantı

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?