Ana içeriğe atla

Sümeyye Akarçay - Rehine

Merhabalar

Uzun zamandır raflarımda bekleyen ve bir gece ansızın dikkatimi çekip, sabahına da bitirdiğim bir kitap ile sizlerleyim. Sümeyye Akarçay ve Rehine.
Esma Hazne, sosyetenin Asi Gülü. Herkesin kendisine hayran olduğu ancak kendisinin aşktan fersah fersah kaçtığı biri. Onun için hayattaki tek düşünce okulunu bitirip babasının şirketinde işe başlamak.

Baran Gökdağ yakışıklı, karizmatik bir iş adamı. Günün birinde bir vefa borcu yüzünden çıkmaza girer. Çok eski bir tanıdığı bir kızı kaçırmasını ve bir süre evinde misafir etmesini ister. Başta kabul etmek istemese de zamanında kendisine iyiliği dokunmuş bu adamı kıramaz ve Esma Hazne'yi kaçırır. 

Rehinelik süresi dolduğunda Baran Esma'yı salıvermek zorundadır. Her ikisi de bu süre içerisinde yakınlaşıp, birbirini severken ayrılmak çok zordur. Baran'ın sevmeyerek de olsa parmağına yüzük taktığı nişanlısının da ortaya çıkmasıyla işler iyice karışır. 

Kitabın bundan sonraki kısmı ise çoğunlukla eğlenceli, bazen de hüzünlü. Yazarın okuduğum ve piyasaya çıkan serinin ilk kitabı. Yazım dili akıcı. Diyaloglar, verilen cevaplar gerçekten insanı eğlendiriyor. Kitabın nasıl bittiğini anlamadım bile. Hatta bazı yerlerde beğendiğim için yeniden okuyup güldüğüm yerlerde vardı. Üzgün olduğun yerler ayrılma sahneleriydi ki oldum olası vedaları sevmem.

Kitap karakterlerimizden Okan, Burak ve Betül'e de ayrıca bayıldım. Baran ve Esma çifti, atışmaları, birbirlerini bulmaları çok tatlıydı. İnsanın aşka kapılması kadar güzel bir şey yoktur hayatta değil mi? (Sanırım bunları yazarken kocamı çok özlemişim aşka sardım)

Klasik bir aşk hikayesi gibi olsa da diyaloglar, olayların akışı, gayet yerindeydi. Bazı kısımlarında Esma'ya kızsam da kitap genel olarak güzeldi.

Hikaye ile ilgili çok fazla bir şey yazamıyorum zira anlatmaya başlarsam çok fazla spoiler içerecek. Okumak isteyenlere tavsiye ettiğim bir kitap.

Rehine kitabında tanıdığımız Burak-Betül ve Ömer-Hayat'ın hikayeleri de Aşka Rehin ve Hayatın Ruhu isimli kitaplarla raflarda. Zaten Baran ve Esma'nın hikayesi bu iki kitapta da devam ediyor. Bu kitapları da kısa zamanda okuyup sizlerle paylaşacağım.

Hepinize keyifli okumalar diliyorum.

Tanıtım Bülteninden

Bir vefa borcu güçlü bir aşkı beraberinde getirir mi?

Sosyetenin Asi Gülü lakabıyla adından sıkça söz ettiren Esma Hazne aşktan uzak duran biriydi. Sıkça erkekleri terslemesi yüzünden birçok gazeteye manşet oluyordu. Popülarite onun için önemli değildi. Onun tek bir düşüncesi vardı: Okulunu başarıyla bitirip Hazne Holding’in yönetimine geçmek.

Ta ki haberi olmadan küçük bir oyunun parçası olana dek…

Başarılı iş adamı Baran Gökdağ'ın, bir vefa borcu yüzünden hiç tanımadığı sosyetik bir kızı, kısa süreliğine himayesi altında tutması gerekiyordu. Siciline birini kaçırmaktan dolayı suç işlenmesi ihtimali onu bir hayli tedirgin ediyordu. Üstelik kıza ilk görüşte tutulmuştu. Şimdi ona aklı başka, kalbi başka bir şey söylüyordu. Hırçın rehinesiyle sevgili olması, yaşayacakları birçok belayı da beraberinde getirecekti.


Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 494

Optimum Kitap

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Fatih Murat Arsal Tüm Kitap Yorumları