Ana içeriğe atla

Zülfü Livaneli - Orta Zekalılar Cenneti Kitap Tanıtımı



Merhabalar

Zülfü Livaneli hayranlarına çok güzel bir haberle geldim.
Sanat Uzun ve Hayat Kısa adlı kitaplarından bir derleme ile ortaya çıkan yepyeni bir kitap. Orta Zekalılar Cenneti.

Zülfü Livaneli'nin tüm kitaplarına sahip olup da okuyamamak nasıl bir duygu derseniz berbat. Her çıkan kitabını aldım ancak okumak için her elime aldığımda araya giren başka kitaplar nedeniyle maalesef okuyamadım. 

Kendi adıma söylemek gerekirse kesinlikle utanç verici. Kitapları (okuyan arkadaşlarımdan biliyorum) bu kadar güzelken benim bu kadar kitap okuyup da bu kitapları okumamam gerçekten de içler acısı. 

O zaman sizlere en kısa zamanda söz ilk Zülfü Livaneli kitap yorumumla geleceğim. Zülfü Livaneli hayranlarına da Orta Zekalılar Cenneti kitabında keyifli okumalar dilerim.

Tanıtım Bülteninden

“Orta Zekâlılar Cenneti’ni yazdığım yıldan bu yana, Türkiye’de ve dünyada çok şey değişti ama gözlemlerime göre ‘orta zekâlı’ların iktidar alanı daha da genişledi, neredeyse başa çıkılmaz bir ortak paydaya dönüştü. Toplum kaliteyi –deyim yerindeyse– kusmaya başladı, iyiliğin yerini kötülük, temizliğin yerini pislik, hakkın yerini haksızlık, kibarlığın yerini kabalık, ahlakın yerini ahlaksızlık alma yolunda epey ileri gidildi.

Ne olup bittiğini anlamamıza destek verebilecek böyle bir kitabı yeniden yayınlarken, iki ayrı kitaptan, yani Orta Zekâlılar Cenneti ile daha sonra yayınlanmış olan Sanat Uzun, Hayat Kısa’dan bir derleme yapmayı ve birlikte sunmayı istedim. İçimden öyle geldi. Umarım okurlar bunu uygun karşılarlar.”
Ömer Zülfü Livaneli


Basım Yılı : 2015

Sayfa Sayısı : 464

Doğan Kitap

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Kadir İnanır Kimdir?

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

6 Mantı

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım.