Ana içeriğe atla

Ayşegül Çiçekoğlu - Bırakma Ellerimi

Elif 13 yaşından beri çocukluk arkadaşı Toprak ile birliktedir. Bütün okulları beraber okumuşlar ve ikisi de iç mimar olarak hayata atılmışlardır.
Senelerdir birlikte olan bu ikili gözlerini birbirleriyle açmış ve sonunda önce arkadaşı, sonra dostu olan Toprak artık Elif'in kocası olmuştur. Ancak bu evliliğin büyüsü sadece iki sene sürer ve her şey çok iyi giderken en azından öyle görünürken  bir gece Toprak bu evlilikten sıkıldığını söyleyip çekip gider.

Elif'in onu günlerce beklemesine rağmen Toprak bir de üstüne boşanma davası açar. Elif artık hayatta sahip olduğu tek aşkını kaybetmiştir. Günlerce kendine gelemez. Ankara'da kalamayacağını anlayan Elif tası tarağı toplar ve ailesini geride bırakarak İstanbul'a yerleşir. 

Çok büyük bir firmanın mimarlık şirketinde çalışmaya başlar ancak kader budur ki, hayatından bir Toprak çıkarken yeni bir Toprak dahil olur. 

Elif burada birlikte çalıştığı birinin tacizine uğrar. Onu son anda patronu Toprak kurtarır. Zaten her şey zorken, Elif için bu son nokta olur. Yeniden Ankara'ya dönmek istediği sırada Toprak onu tüm fikrinden vazgeçirir ve müdürü Masal'a her şeyi anlatmasını ve kendisininde şahitlik yapacağını söyler. Elif başlarda ikna olamasa da ertesi gün gerçekten Erdem pisliğinin görevine son verilir. 

Elif bundan sonra tek başına kalmış ve işleri halletmeye başlamıştır. Ancak sorun şudur ki; Elif Erdem'den kolay kurtulamayacaktır. Erdem kabusu olurken patronu Toprak olaylara şahit olur. Bir gece yine Erdem yüzünden Elif şoktayken Toprak Elif'i görür. Teselli etmek için ona sarılır. Fakat bir süre sonra bu sarılma boy boy resim olarak gazetelerdedir.

Eski kocası Toprak gazetedeki resimleri görür ve Elif'i çok kıskanır. Yeniden Elif'i kazanmak için harekete geçer. Gazete de resimleri görenlerden biri de Masal'dır. Patron Toprak aynı zamanda Masal ile birliktedir. Gazetedeki resimler Elif'in kabusu olur. Çünkü Elif'in ailesi de bu resimler için açıklama beklemektedir. Müdürü Masal'da resimlerden sonra deliye döner. Her şey birbirine girmişken patron Toprak Elif ile yakından ilgilenmeye başlar. Eski kocası Elif'i kazanmak için harekete geçmişken, patron Toprak da Elif'i kaybetmemek için uğraşmaktadır. Elif'in aklı yeteri kadar karışmışken, bir de üstüne çevresel etkiler ve Masal da varken ne yapacağını bilemez. Acaba Elif hangi Toprak'la birlikte olacak? yoksa ikisini de mi istemeyecek?

Ayşegül Çiçekoğlu Bırakma Ellerimi....
Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen tek bakış açısından değil de, bütün karakterlerin ağzından yazması hoşuma gitti. Sade akıcı bir dili var be bir gün de okuyup bitirdiğim kitaplardan birisi. Ancak bir Türk filmi tadında olduğunu da söylemeden edemeyeceğim. Önce karısını bırakıp, ardına bakmaksızın terk eden bir koca, eski karısını başka biriyle görünce sahiplenme duygusuyla yeni kazanmaya çalışması. Yine de akıcı dilinizden dolayı tebrik ediyorum. Gerçekten okunabilecek, her şey tadında ve dozunda anlatılarak bitirilen bir kitap. Ancak içine biraz daha hareket katılabilirdi. Yeni yazdığınız ya da yazacağınız kitaplarınız da daha çok aksiyon güzel olur.

Ayşegül Çiçekoğlu çıkmış olduğunuz bu yolculuğunuz da başarılarınızın artarak devamını diliyorum. Kaleminize kuvvet. Nice Bırakma Ellerimi olsun.
Keyifli okumalar diliyorum.

Tanıtım Bülteninden

Birlikte büyüdüğü, ilk aşkı ile evlenerek mutlu sonu yakaladığına inanan genç bir kızdı Elif... Peşinden hiç ayrılmadığı, ‘bir gün mutlaka seninle evleneceğim’ dediği, biricik aşkı ile evlenerek mutlu olacağına inanan genç bir erkekti Toprak... Sadece romanlardaki evliliklerin mutlu sonu oluyordu. Oysa daha evliliklerinin üzerinden iki yıl geçmeden Toprak gitmek istiyordu. Elif’i arkasında bıraktığında gerçekten mutlu olabilecek miydi? Bunu bilmiyordu, ama bildiği tek şey artık Elif ile de mutlu değildi. Elif, Toprak’ın gitmesiyle birlikte ailesini, işini, arkadaşlarını bırakarak hiç bilmediği başka bir şehirde ilk aşkını unutmaya çalışacaktı. Bu sefer bırakılan elleri bir başkası tarafından tutulduğunda gerçek aşkı bulacak mıydı? Yoksa ilki gibi o da bir yanılsama mıydı? Hayatına giren ikinci Toprak, birincinin acılarını silebilecek miydi?

Sayfa Sayısı : 440

Basım Yılı : 2015

Olimpos Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Gabriel Garcia Marquez - Ağustosta Görüşürüz

 

Yeşil Yol

 

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Cahit Sıtkı Tarancı - Kırık Bir Aşk Hikayesi

Cahit Sıtkı Tarancı'nın meşhur bir şiiri var, " Abbas" adında.