Ana içeriğe atla

Kristin Hannah - Ateşböceğinin Şarkısı

Merhabalar

Hayatımızda kötü şeyler olabilir.
Sevdiğimiz insanları kaybedebiliriz. Sevdiklerimize karşı yaptığımız yanlışlar yüzünden sevdiklerimiz bize sırt çevirebilir. Fakat her şeye rağmen hayat devam ediyordur.

Peki hayatta yalnız başımıza kaldığımızda ne yaparız yada ne yapmalıyız? Hayata sımsıkı tutunmak mı yoksa her şeyi bir kenara bırakıp mücadelen vazgeçmek mi?

Tully ve Kate'in hikayesi kaldığı yerden devam ediyor. Tully Kate'in ölümünden sonra kendini bir türlü toparlayamaz. Canlı yayın sırasında Kate'in hastalığı nedeniyle programı bırakmasını açıklamasının ardından geçen zaman içinde Kate ölmüştür ve Tully'nin de yeninden işinin başına dönmesi gerekmektedir. Fakat hiçbir şey sandığı gibi kalmamıştır.

Program yaptığı kanal Tully onları yüzüstü bıraktığı için işe almaz. Bir çok kanala başvuru da bulunduğu halde Tully iş bulamaz durumdadır. Çünkü Tully artık güvenilmez biridir. En son bıraktığı görevinden çok daha küçük görevlerde bulunmaya bile razı olmasına rağmen yine de iş bulamaz ve depresyona girer.

Sürekli olarak içtiği antidepresan hapları da Tully'i düzeltememiştir. İş bulması gerektiği ve hesaplarında da çok fazla parası kalmadığı için Tully'nin aklına yazarlık gelir. Anılarını yazacaktır. Böylelikle yeniden popüler olabilecek hem de para kazanacaktır. Sonunda bir gece artık değişmesi gerektiğinin farkına varır. Hazırlanıp dışarı çıkacakken bir dergi de kendi fotoğrafını görür. Ama bu Tully'nin sonu olur. Çünkü vaftiz kızı Marah onun bağımlı olduğu hikayesini para karşılığı dergiye satmıştır.

Tully başta inanmak istemez ama sonrasında hazırlanıp yola çıkar. Fakat yolda geçirdiği kaza sonunda her şey allak bullak olur. 

Ateşböceği Yolu Ateşböceğinin şarkısı ile devam ediyor. İlk kitapta yarım kalan bütün düğümler bu kitapta çözülüyor. Tully bu kitapta koma halinde Kate'i görür ve onun hayaliyle konuşur. Kendi pişmanlıkları, Marah,ikizler,Jonny, Kate'in anne ve babası.Kate'in ölümünden sonraki dört yıl içinde neler olduğu ile ilgili her şey.Ama en önemlisi de Tully'nin kendi annesi. 

Ateşböceğinin Şarkısında kendinize de dersler çıkarabileceğiniz noktalar var. Kristin Hannah her zaman dostluk,sevgi ve aile konularını zaten çok iyi işleyen biri. Diğer kitaplarında olduğu gibi bu kitabını da zevkle okudum. Zaten Ateşböceği Yolunda havada kalan konulardan dolayı büyük bir merak içindeydim. Özellikle Tully'nin annesi beni çok şaşırttı. Gerçekten bir insanın yaşayabileceği en kötü şeyi yaşamış biri olan Tully'nin annesine bazı durumlarda hak verdim bazı durumlarda çok kızdım. Ancak ne olursa olsun bir anne her zaman annedir ve evladından asla vazgeçmemeli.

Tanıtım Bülteninden

Ateşböceğinin unutulmaz hikâyesi devam ediyor…

Uzun zaman önce, hayatımın en kötü gecesinde Ateşböceği Yolu denen kapkaranlık bir sokakta yapayalnız yürürken ruhuma dokunan biriyle karşılaştım.
O gün bizim başlangıcımızdı. Aradan otuz yıl geçti… Tully ve Kate. Sen ve ben dünyaya karşı. Seninle sonsuza dek dost kalacağız. 
Ama her hikâyenin bir sonu vardır, değil mi? Bir şekilde yola devam etmen gerekir.

Geçmişi yaralarla dolu Tully... 
Fedakârlığıyla etrafına ışık saçan Kate… 
Onların dostluğunu ölüm bile bozamaz.

“Ailesi için büyük bir savaş verenlerin hikâyesi… Ateşböceğinin Şarkısı sizi çok şaşırtacak.”
Publishers Weekly

“Derin ve etkileyici karakterlerin olduğu duygu dolu bir roman…” 
Wisconsin Book Watch

“Fedakârlığı, sevgiyi ve affetmeyi Kristin Hannah kadar güzel anlatabilen başka bir yazar yok.”
Kristine Huntley

Sayfa Sayısı : 2013

Pegasus Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Kadir İnanır Kimdir?

 

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Ege Soley - Pazartesi Mektupları Kitap Alıntısı

 

Kolay Kredi Veren Bankalar

 

25 Mart 2024 Pazartesi Altın Fiyatları

 

Aşkın Nur Yengi - Haberci

 

Borsada Kredili İşlem Nedir?

 

6 Mantı