Ana içeriğe atla

Işıl Parlakyıldız - Ali'm (Bir Türk Masalı)

Merhabalar

Işıl Parlakyıldız'ın Bir Türk Masalı Duygu kitabını okuduysanız, bu kitabı da mutlaka okuyun.
Zira serinin devam kitabı. Ancak belirtmeden edemeyeceğim öncelikle mutlaka Duygu'yu okumanız gerekiyor.  

Duygu'dan sonra Ali'm zaten beklenen bir kitaptı. Çünkü Ali başlı başına bir olay. Hayata zorluklarla başladıktan sonra Sado'nun ona kol kanat germesiyle, özellikle annesiyle olan yürek burkan hikayesiyle Ali'm aslında çok dertli. 

Ali'm aynı zamanda çok karizmatik,yakışıklı,esprili, iyi yürekli kısacası her şeyin ama her şeyin enleri Ali'm de mevcut.

Duygu kitabını okuyanlar bilirler Ali'm Aslı ile karşılaşmasından sonra, ona aşık olmuş ve ancak bu aşkı kendisine itiraf edememiştir. Kız Cenab'ın adamlarının elinden kurtarmasıyla ve eve getirmesiyle Aslı'yı aynı zamanda korumasına almıştır. Aslı'nın babası Aslı'nın izini bulduğunda Sado için zor günler başlamıştır. Çünkü Aslı'nın babası kızına ulaşabilmek adına Sado'nun biricik Duygu'su ve Ali'mi kaçırmıştır. Aslı'nın babası da bir kabadayıdır.

Sado Aslı ve Bekir'i de alarak Aslı'nın babasının evine gittiğinde çok da kötü bir manzara ile karşılaşmaz ancak Aslı'nın babası kızının bir süre Sado'nun evinde kalmasının kendi namını zedeleyeceğinden dolayı Sado ile kızının evlenmesini ister. Ancak Sado'nun ve Bekir'in başı bağlı olduğu için piyango Ali'me vurur. Her ne kadar Ali'm ve Aslı bu evliliğe karşı çıkmış olsalar da, Ali'm Sado'nun Aslı da babasının sözünden çıkamaz ve evlilik gerçekleşir.

Peki bu evlilikten sağlıklı çocuklar doğar mı? İşte orası tam bir muamma. Aslı avukatlık okumayı kafasına koymuştur. Dediğim dedik yapısıyla Ali'mi tam anlamıyla delirtmeyi başarır. Ali'm tamam Aslı'ya aşıktır ama bunu kendine bile inkar ederken Aslı'ya zaten itiraf edemez ve ikilinin sürekli didişmeleriyle komik, eğlenceli ve bir o kadar da aşık olayları patlak verir. Bakalım bizim yandım Ali her kızın gönlünü çalan, her kızla dalgasını geçip yeni sulara yelken açan bu sefer Aslı'yı da bırakabilecek mi? Aslı çephesinde nefret aşka dönüşecek mi?

Ben Ali'm kitabını okurken çok eğlendim. Özellikle bazı bölümlerde ikilinin diyologları kahkaha ile gülmeme neden olmadı değil. Duygu kitabında olmayan ayrıntılar da kitapta mevcut. Aynı zamanda bir kaç sürpriz de sizleri bekliyor. Ve bir de tüyo vereyim Ali'm bir yerde çok büyük bir aptallık yapıyor. Onu da okuyunca siz görün bakalım neymiş ve düzeltebilecekmiymiş???

Tanıtım Bülteninden

"Biliyordum, onu gördüğümde yine bütün kalkanlarım bedenimi saracak ve âşık ruhumu saklayacaktım. Artık hiç değilse kendime dürüst olma vaktiydi. Aslı ruhuma işlemişti işlemesine de ben bunu istiyor muydum? Hoş aklıma, ruhuma girerken bana sorduğu yoktu ama korkuyordum. Hiçbir şeyden korkmadığım kadar korkuyordum."



Ali Aral, nam-ı diğer Ali'm.. Karanlık ve acımasız bir hayatı seçmek zorunda kalan, korkularını ve pişmanlıklarını kör bir cesaretin arkasına saklayan bir adam… Ali'm, yetimliğinin acısını; Duygu'ya can, Bekir'e kan, Sado'ya yıkılmayan duvar olarak unutmuştu. Hercai arzuların efendisiyken, bir gün hayatına gökten zembille inen Aslı'yla tanıştığında hayatındaki en büyük eksikliğin ne olduğunu anladı: Aşk... Fakat hayatındaki eksik şeyi yerine koymak sandığı kadar kolay olmayacaktı. 


Ali'm, Aslı için yanmayı ve yakmayı öğrenebilecek miydi? Öksüz ruhuna, kana bulanmış geçmişine aşkı anlatabilecek miydi? Ondan kaçan kadını, onu kendinden bile çok seveceğine inandırabilecek miydi?

Hercai arzuların ebedi aşka dönüştüğü Bir Türk Masalı daha...


Sayfa Sayısı : 536

Basım Yılı : 2014

Müptela Yayınları

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tüm Zamanların En Güzel Kadını : Prenses Fevziye

Kavalalı Mehmet Ali Paşa soyundan, Mısır'ın ilk kralı Fuad'ın kızı; yine Mısır'ın son kralı Faruk'un kız kardeşiydi Prenses Fevziye.

Beyza Alkoç - 3391 Kilometre

Merhabalar Beyza Alkoç'un 3391 kilometre kitabını ilk çıktığı zaman görmüştüm ama açıkçası almakla almamak arasında kalmıştım. Kitap hediyeleşme etkinliği sayesinde okuma fırsatı bulduğum kitaba tek kelimeyle bayıldım. 

Zeynep Sahra - Elmalı Turta

Merhabalar Zeynep Sahra'nın Ayçöreği hikayesi Elmalı Turta ile son sürat devam ediyor. Öncelikle yeniden belirtmek istiyorum bu kitap Ayçöreğinin devam kitabı. Yani öncelikle Ayçöreğini okumalısınız.

Smilodon (Kılıç Dişli Kaplan) Hakkında Bilinmeyenler

Herkese Merhaba  Bugün sizlere Smilodon'dan (Kılıç Dişli Kaplan) bahsedeceğim. 

Fatih Murat Arsal - Ödünç Aşk

Merhabalar Fatih Murat Arsal'ın kalemini sevdiğimi bilmeyen kalmadı sanırım.

Uğruna İnsanların İntihar Ettiği İran Şahının En Sevdiği Karısı Anis-el Doleh

Merhabalar Son zamanlarda sosyal medyada sıklıkla karşılaştığım bir haber, aslında güzellik kavramımızı sorgulamama neden oldu.

Samed Behrengi - Bir Şeftali Bin Şeftali

Herkese merhaba Kısa zaman önce bitirdiğim bir kitap Bir Şeftali,Bin Şeftali. Bir gün annesinin dalında büyümekte olan bir şeftalinin hikayesi bu. Bu şeftali büyüyünce sahibi tarafından köye satılmaya götürülür.

Fatih Murat ARSAL - Yalnız Gözlerin İçin

Merhabalar Fatih Murat Arsal ile tanışmam Anlaşma romanına dayanır ancak yorumlamak için öncelikle Yalnız Gözlerin için kitabından başlamak istedim.

Poy Baharatı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

  Merhabalar Baharat kullanmayı sever misiniz?

Yeşil Yol